Tuesday, July 24, 2012

#062 Gotcha!! Hureyy!

Assalamualaikum wbt.

1st of all, Salam Ramadhan to all. 3rd day puasa, alhamdulillah dengan izin Allah, dapat lagi merasa berada dalam bulan yang penuh barakah ini, di panjangkan umur untuk berlumba lumba mengutip pahala sebanyaknya, menebus segala dosa dosa yang menggunung tingginya, berada di bulan yang penuh pengharapan dan pergantungan pada Yang Maha Esa. Moga Allah mendengar, mengampunkan, dan mengkabulkan. Ameen Ya Rabb. :)

Ok, nasib baik my bestie tu baca entry sebelum nih, so paksa punya paksa, dapat jugak gambar E-day dia, walaupun macam macam jugak excuse dia bagi, gambar banyak kat cuzin la, camera sendiri banyak tak jadi la, once aku dapat gambar tu, aku tengok, cunnnnnnnnn hokeh? Celah mana gambar tak jadi tu kak? Hahaha, thank you anywayy thank youuu! So nak share jugak kat blog ni even readers tak lah ramai mana, but I'm sure, 1 day, our little khalifah will read this out. Masyaallah, comel kan ada little khalifah yang akan baca kisah mama ayah dia, bestfren mama dia. Pastu little khalifah tu buat muke comel, dia tanya ''Ni kawan mama tu ye? Yang Aunty Hana dengan Uncle Farid tu ye ma? Sweetnyer diorang ni mama'' Alahai alahai!
*Hoi hoi Maryam, sabar sikit boleh tak??* Hahaha~




Dear Kak Hana,

I don't know how to express this feeling. I'm sooo happy for you, can you believe that I cried when I heard this news from you thru our conversation on the phone the day you called me? Really! Ye r, cam tak caye je,  then another feeling that appeared that I dont know how to describe, nak marah ke nak sedey ke nak ape. Yelaaaaa kan kite dah janji kalau akak tunang I really wanna be there! On ur beautiful day! Kan kite dah plan awal, kalau akak tunang, me nak tido sana one day before the day.. Sama cam akak tido umah kite masa kite tunang haritu..wuuu sedey.. Okey, tu lah perasaan yang ke-2 tu, SEDEY! 

Anyway, jangan rasa bersalah plak, sebab me pun ada kat Penang time tu. Hehe! The news really made me happy! Status kita dah serupa, ececeehh :p Anyway kak, alhamdulillah, moga perjalanan ke peringkat seterusnya Allah permudahkan. Nanti bagitaw awal yea bila dah dapat tarikh tuk walimah. Kalau me tak dapat attend kenduri kat Batu Caves, me try attend kat Kudat yea! Wohaa!! XD

Kak, I miss all the good times, like when we'd talk all night long, or when we'd belt out the lyric to an old barney song. I miss when we'd talk for hours on end but I think most of all, I just miss my best friend.


Foot note : Do not value the things you have in your life,
But value who you have in your life.
Take care, sista!

4 comments:

aini shahroni said...

Assalamualaikum, kak maryam..

sebelum tu mabruk ye dah bertunang..
beshnye..beshnye..
-seriuos mcam kanak2-

semoga dapat melangkah ke satu tapak yang lebih besar, dan saya doakan setiap tapak yang diambil itu dihitung sebagai amal ibadah :-)

akak jangan lupa jemput saya masa walimah tu nanti ..hihi

dan salam ramadhan

-maisarah's friend-

Zaqyah Razak said...

wah hana, feewittt! nasib lah boleh tgk kat sini, nice am! :)

Cahaya Kebahagiaan~ said...

^_^

sedey weh ur post this time, menusuk ke jiwa kot!! thank you very much 4 being my best fren 4 ever, sincerly, i just dont have real fren as i have u, i swear it beb!! =p

moga Allah permudahkan segalanya utk kita semua.. InsyaALLAH akan ku harungi segala cubaan dan dugaan yg bakal melanda, hope u'll always be there 4 me as i'll be there 4 u =)

love u so much @_^

haa, tang little khalifah tue me x boleh blah, tapi ia benar2 sweet, x sabornya nak didik mrk pd jln yg benar, tak nak mrk jadi mcm who im now, hukhuk.. i miss my little khalifah already!!

Maryam Rahman said...

Aini : Syukran ukhti! Insyaallah nanti akak jemput ye, jangan tak datang plak! Hee..

Salam Ramadhan buatmu juga! ;)

Kim : huhh, tu la ni nak dapat gambar tunang si hana ni pun payah, kene asak2 sket die! Maklum jelah orang dah bz dengan dunia pekerjaan yang celenjing! Ahaks!

Kak Hana : Memories kot ni sume, kene lah tulis kan, in the future we will create many more wonderful memories together. Pasni pasal kawen plak, pastu pasal mengandung plak, pastu pasal kene gi wat check up every month plak, pastu pasal bersalin plak.. Wohaaa!! XD Love you kak!