Friday, December 17, 2010

I walked and I found

Baru je lepas baca blog sahabat2. Terjumpa pula 1 blog ni, menarik! It’s all about soal jawab dalam islam. Mostly yang aku terbaca kat blog ni kisah cinta menurut Islam. A lot of information aku dapat, which b4 dis aku pun tak tahu it's actually flows that way, baru sedar banyak buat silap rupenye T_T thanks to the blogger, seorang ustaz, so trus follow! Bagus sebenarnya, if you all ada keraguan tentang anything regarding soal agama, especially about adolescent love, go guys, tanya ustaz tu through email, he’ll try to answer every single question. And after I gone through reading out almost every post in that blog, I started to think, how many mistakes I’ve made in my life. Betapa seriousnya org lain menjaga hati, and what about me? Ok, maybe people will say, alah, susah sangat ke nak jaga hati, or, laa..small matter je kott, diorang ni narrow minded and all lah, tapi pada sesiapa yang faham sahaja akan faham. And kefahaman ni tak pada semua Allah bagi. Maka beruntung lah pada mereka yang faham. And aku nak jadi orang yang beruntung itu. Hehe. I feel like my world needs changes. As I believe, everybody makes mistakes. If you laugh it off and keep going and try to give it your best the next time around, people will respect that!
Btw, ni link to go to the blog mentioned , http://ustazcinta.blogspot.com/, the blog writer itself, http://cairostudent.blogspot.com/. Well, these books is in my "A MUST BUY BOOK" wishing list. I need to get those books as soon as possible, from chit chat chut kat sana, diorang cakap BEST, how far best buku ni, let’s grab it, and baca! Yeeebaaa!!  ouh ya, FYI, ustaz ni pun penulis novels n buku2.(:

MENGINTAI CINTA KHALIFAH

Sinopsis : Imran remaja yang tercari cari sebuah legasi demi memimpin cintanya menuju syurgawi. Dia cuba menyelami hakikat khalifah yang makin kabur. Dalam diam, jiwanya sentiasa memugar cinta Laila yang prejudis terhadap agamawan. Kerana cinta dia berusaha mengubah persepsi Laila. Namun Laila tetap dengan pendiriannya. Ketika itu hadirlah Nanda Gracer iaitu seorang gadis asing yang mengheretnya kedalam perdebatan antara kebenaran Islam dan kejahatan orientalis. Imran tekad menghadapi arguementasi itu dan merubah pandangan Nanda, dalam diam, Nanda terpersona terhadap karisma dan kemantapan ilmu Imran. Dalam menggapai cinta Laila dan hambatan cinta Nanda, adakah Imran akan memperkukuhkan dirinya sebagai khalifah Tuhan di muka bumi?

  KOMPAS CINTA

Synopsis kompas cinta, tak dapat nak cari..tak jumpe-jumpe. Takpe, nnt dah beli I’ll share with u guys, insyaallah. 






Interesting isn’t it? Till here then! ;)

1 comment:

Ibnu Darwin said...

macm best je novel tu.. novel islamik kan??