Tuesday, April 10, 2012

#045 Photographer

Assalamualaikum wbt.

Hmm, dah masuk bulan April dah. Sekarang cuti midsem, seminggu, pastu naik cuti, midterm exam. Pastu study lagi sebulan lebih dah start final exam pulak. Masa tu pun dah June. Pastu sibuk nak cari kerja. Pastu puasa, pastu raya, pastu raya haji, pastu, pastu, pastu...

Since cuti midsem seminggu ni, i grabbed little of my time, settle sikit sikit tuk wedding preparation. So starting with wedding photographer, sebab aku memang taksub bab camera and pictures. I didnt say that I like to take pictures, but I really love to stand behind the camera. And if someone ask me to blow a candle and make a wish, or ask me to make a wish under a shooting star, I wud definitely wish for a DSLR camera, at any brand. (followed by pagesssss of other wishes things-that-impossible-for-me-to-get it, haha).

So yeah, Ive added quite huge numbers of photographers on my facebook, and I get interested with one of them where I think hasil kerja diorang sangat kena dengan jiwa muda aku ni, Orange Photography if you ever heard. Ni link dia on Fb, http://www.facebook.com/pages/Orange-Photography/134572526581016. After a few time discussion with him, we decided to take this photographer for our wedding day soon, insyaallah. And I ada berbalas email few times dengan brader ni, nama dia Ayman untuk package2 yang diorang offer, we end up by taking package yang paling murah yet paling coool pada aku (sebab die, ORANGE! haha). 

Saudara, terima kasih bebanyak la sebab bagi saya tanggungjawab tuk handle pasal photographer ni, saya teramatlahhh suka! Haha.. Yes, kitorang divide kerja kerja for wedding preparation sebab, nampak sweet sikit bila bekerja bersama.. Hoii, takdelah! sebab insyaallah hanya 1 kenduri je yang akan dilaksanakan, maka apa yang penting, kerjasama~ (sila baca dengan nada Wonder Pets yea..)

As promised,  after making an appointment with Ayman, I went to his studio at Batu Caves this morning, together with my mum and my youngest sister, Muthmainnah. Janji dengan Ayman pukul 11pagi, and alhamdulillah we reached there just on time. Even kitorang tak familiar sangat dengan jalan nak ke sana, pakat main redah je tadi, dengan izin Allah, sampai jugak. We discussed many things at the meeting. And sempat snap beberapa hasil kerja Orange Team, memang teruja and sangat kagum and sangat puas hati lah. Ada jugak bercita cita nak jadi photographer, semoga termakbul satu hari nanti.
Pehh, kau nak bagi mama bising?? :p

10 x 12 Custom Album yang sangat cun!

Wedding calender with wedding picture, 
sweet je kan kalau letak kat office table? Hee..


Untuk package yang aku ambik, these are the few 'best thingy' that Orange Team offered us ;

- Nikah + Sanding Ceremony
- Unlimited Hours
- 10 x 12 Custome Album
- Poster Frame 16 x 24
- Calender 2013
- Unlimited DVD pictures
- Free outdoor
Ouh yea, package that I choose earlier tu rupenya dah naik harga. Boleh kata package yang aku discuss dengan Ayman masa tu still murah. And yang eksitednye, since dah tak wujud lagi dah package lama tu, Ayman still offer package baru tu dengan harga yang lama, boleh kata rezeki aku jugak lah. Alhamdulillah, kata orang rezeki orang nak kawin la tue, woha! XD


Poster Frame 16 x 24

Around 1230pm discussion end. Then kitorang gi lunch dekat Chinese Muslim Restoran located not far from the studio. The food was alhamdulillah, sedappp! Nasi Ayam terbaik! After makan, terus balik rumah. On the way back tu sangat la panas kat KL. Yet, alhamdulillah sampai jugak dengan selamatnya tepat jam 2 petang (singgah al Ehsan, kekononnya nak beli kasut tuk gi kuliyyah, tapi takde yang berkenan).

 A sister is a gift to your heart, and a friend to the spirit ;)
Thank youuu sebab teman akak settlekan tuk wedding ni sampai tertido dalam kete otw back. 
Look at her, she is soo cute with her teddy!

And sesampainya kat rumah, benda ni je aku ngadap sampai maghrib tadi. Maklum la, teruja. 
Wedding checklist, budget & guest list

Lepas ni nak check on list yang belum settle, banyaknyer nak kena prepare! Woha!
Semoga Allah permudahkan semuanya buat kami sehingga ke akhirnya, ameen. 
Sekian.


5 comments:

Noor Husna Abu Khair said...

hope dipermudahkan segala urusan walimah maryam abdul rahman my bestfriends. u one part in my heart. i'm so sad when u said u want married. my heart like broking. huhuu. but i'm know that your time will coming. hope this ukhuwwahfillah until Jannah,ameen... i loVe u maryam. huhuu... (mood : sad)

Nurul Yaqeen said...

wuwuwu..i lum start pape pun lagi..ni yg rasa takut ni.. ;(

Islamic_Muslimah said...

Terasa amat bhagia tika ini apb melihat org yg d sayangi berbahagia :) moga d permudahkn segala urusan mu..

*nnt share pgalman ya!*

Maryam Rahman said...

Husna : Insyaallah husna, doakan taw. Jangan sedey2, ur time will come too! ;) malah jauh lebih baik yg sebelum ni, mayam doakan hunsa nih..ameen ya rabb! ;)

Qeen : Hehe, tu r, u better prepare apape yg patut cpt2, u lagi awal dari awal tuuu :p smoga dipermudahkan, babe!

Kak Hana: Thank you kak, akak, bile nak amik cuti ni.. I need u lahh, nak teman2 gi beli barang2 ni, at the same time leh beli barang akak skali, yeayy! x sabarnyer! ;)

Nakemah San said...

how come kite xtau akak nak kawen? =.="